Çene Kemiği Tozu (Kemik Grefti)
Çenede bulunmayan ve eksik kemiklerin yerine yerleştirdiğimiz özel vidalar çene kemiği tozları olarak adlandırılır. Aynı zamanda kırık kemikleri onarma yöntemini de temsil eden bu işlem Dişevim'de hekimlerimiz tarafından özenle uygulanır.
Nedir? Ne İçin Kullanılır?
Kemik tozu sağlık sorunu olan hastalarda kullanılan bir yöntemdir. Bilinen diş hastalıklarında da kullanılır. Birçok insan bu sorunla karşı karşıyadır ve dişleriyle ilgili sorunlar yaşamaktadır. Bazı kişiler tedavi ile sorunlarını çözerken, bazıları da dişlerini yanlış zamanda ya da yanlış şekilde kaybederler.
Bu durum genç bireylerin aksine yaşlılarda daha sık görülen bir problemdir. Çıkarıldıktan sonra eski diş kalıbına ihtiyaç duyanlar tekrar tedavi edilir. Tedavi süresi yaklaşık olarak 30-35 dakikadır. Kemik tozu tedavi yöntemleri genellikle kemik tozu tedavisi ve implant cerrahisi şeklinde uygulanır.
Kemik tozu nedir sorusunun cevabı ise burada… Kemik tozları çenede bulunmayan ve eksik olan kemiğin yerine yerleştirilen özel vidalardır. Aynı zamanda hekimlerimizin onayı ve gözetimi altında hastalarda kullanılan kemik kırıklarını onarma yöntemidir.
Kemik Tozu Hangi Durumlarda Kullanılır?
Çene kemiği işlevini kaybettiğinde çene kemiği tozları uygulanan bir tedavi yöntemidir. İmplantın kemiğe tutunabilmesi için kemiğin yeterince sağlam olması gerekir. Aksi takdirde implant çalışmayacaktır ve sağlıksız olacaktır.
Kemik greftleri, diş implantının yerleştirileceği bölgede yeterli kemik olmadığında, diş çekimi ile aynı seansta implantın yerleştirilmesi gerektiğinde ve implant yerleştirmeden önce veya diş çekimi sırasında sinüs lifting ameliyatında da kullanılır. Kronik iltihaba neden olan ve ağzınızda çok uzun süre kalan kemiği eriten dişlerin çekiminde de yardımcıdır.
Kemik Tozu Ne Zaman Kullanılmalıdır?
Doktor kontrolü sonucunda belirlenen çene kemiği tozları tedavisi aşağıdaki akışta ilerler. Teşhis için öncelikle çene röntgeni çekilir. Ardından hangi tarafa kaç tane uygulanacağı kararı verilir. Hastanın kemik tozunu uygularken bölgeye lokal anestezi uygulanır ve bu sayede hasta ağrı hissetmez.
İmplantın yerleştirilebilmesi için tedavi edilecek alt veya üst çene hekimlerimiz tarafından açılır. Ardından kemiğin gücüne göre kemik tozu eklenir. Kemik tozları hastanın kemik yapısı, yaşı, sağlık durumu etkenleri göz önüne alınarak yerleştirilir. Kemik tozu eklendikten sonra implant yerleştirilir ve dikilir.
Dişevim’de hekimlerimiz kemik tozlarını muayene sırasında tedaviniz için gerekli görürlerse, gerekli aşamaları size detaylı aktaracaklardır.
Kemik Tozu Kaç Ayda İyileşir?
Otojen kemik greftlemesinden sonra (hastaya ve greft miktarına bağlı olarak) tam fiksasyon ortalama 3 ay sürer.
İşlem Sırasında Ağrı Hissedilir mi?
Lokal anestezi altında kemik tozu uygulanarak işlem yapıldığından işlem sırasında ağrı olmaz.