Dişevim'e hoşgeldiniz..

Ortognatik Cerrahi

Ortognatik Cerrahi

 

Besin tüketimi ve solunumun doğru bir şekilde yapılabilmesi adına çenenin eşit bir seviyede olması önemlidir. Yapılan ortognatik cerrahi (çene ameliyatı sağlıklı bir çene yapısı oluşturmayı hedeflemektedir. Yamuk veya şekli bozuk olan çenenin düzeltilmesi adına gerçekleşen ortognatik cerrahi (çene ameliyatı üst solunum yollarını da düzene sokmaya yardımcıdır.

 

İki çene arasındaki bocukluğun giderilmesi olarak bilinen ortognatik cerrahi (çene ameliyatı çok faydalı cerrahi uygulamalardan biridir. Besin tüketimi de daha rahat gerçekleşmektedir. Isırma ve çiğneme alanında çene cerrahisi) büyük önem taşımaktadır. Yapılan çene cerrahisi) işlemleri ile kişilerin diş yapısı daha düzgün bir forma kavuşmaktadır.

 

Konuşmayı da büyük oranda etkileyen çene cerrahisi) ile daha düzgün bri diksiyona sahip olmak mümkündür. Çok fazla kişi besinlerin tüketiminde ya da konuşmada bu durum yüzünden sorun yaşayabilmektedir. Çene cerrahisi yapılan film çekimleri ile kişinin daha sağlıklı bir çene yapısına sahip olmasını sağlamaktadır. Cerrahi bir operasyon olması da önemini arttırmaktadır.

 

Ortognatik Cerrahi Kimlere Yapılır?

 

Ortognatik cerrahi genetik çene bozukluğu durumu yaşayan kişilere yapılan işlemlerden biridir. Özellikle aileden gelen çene yapısı bozukluğu kişiden kişiye değişerek daha farklı formlarda zorluk oluşturmaktadır. Kliniğimiz içerisinde yer alan ortognatik cerrahi operasyonları kişilerin hem estetik çene görünümü sağlamasını hem de besin tüketimine uygun bir çene yapısı oluşturmasını sağlamaktadır.

 

Uyku sırasında solunum alımında zorluk yaşayan kişilerin mutlaka yaptırması gereken cerrahi operasyonların başında ortognatik cerrahi yer almaktadır.

 

Ortodontik Tedavi Süreci Ne Kadar Sürer?

 

Ortognatik cerrahi süreci öncesinde ameliyat planlaması yapılmaktadır. Ameliyat öncesi hastanın çene yapısı incelenmeli ve gerekli filmlerin hepsi çekilerek ameliyat günü belirlenmektedir. Ortodonti alanında bir hazırlık süreci başlatılmaktadır. Bu şekilde çene yapısının en sağlıklı formuna getirilmesi hedeflenmektedir.

 

Ortodonti tedavisi genellikle 6 ila 24 ay süresinde devam etmektedir. Bu süre sonunda diş tellerinin çıkması ve dişlerin sağlıklı bir pozisyona gelmesi ile çene cerrahisine geçilmektedir. Ortognatik cerrahi operasyonları sonunda 3 ila 6 ay içerisinde çene oturmaktadır.

 

Ortognatik Cerrahi Uygulamalarının Hastalara Faydaları Nelerdir?

 

Günümüzde merak edilen uygulamalar arasında ortognatik cerrahi işlemleri ilk sırada gelmektedir. Çene cerrahisi olarak da geçen bu operasyon çene yapısında oluşan çıkıklık ve şekil bozukluğunun tedavi edilmesi adına yapılmaktadır.

 

Çene yapısının bozuk olması kişilerin nefes alıp vermelerini, besin tüketimlerini ve konuşma biçimlerini de zor bir duruma getirmektedir. Ortognatik tedavi ile yüz hatları oturmakta ve çene doğru bir pozisyon içerisinde form kazanmaktadır.

 

Adres

Batı Mh. İpek Sk. No:3, Pendik / İSTANBUL

(0216) 491 05 81

Bizi hemen arayın

Açılış Saatleri

Pzt - Cmt: 9:00 - 19:00

Randevu almak için!

info@disevim.com